Over ons

Paris By Bike is dé Hollandse onderneming gespecialiseerd in het organiseren van fietstours in Parijs.

De huidige manager Britt Avelon Tan en haar mede-gidsen zijn allemaal Nederlanders gevestigd in Parijs. Met enthousiasme en humor leiden ze je rond. Wij spreken naast Nederlands allemaal Frans waardoor we de perfecte schakel zijn tussen jou en de stad. Wij delen graag onze kennis en geven je dus een scala aan leuke tips mee voor het perfecte weekendje Parijs.  

De oprichter en eigenaar is Yvonne America, een Nederlandse die in 2011 op het idee kwam om fiets tours speciaal voor Nederlanders te organiseren. Yvonne woonde in Parijs, studeerde en werkte er en kent de stad als een echt Parisienne. Met haar typische Amsterdamse fiets trok ze nogal wat aandacht in de stad; dit inspireerde haar tot het oprichten van Paris By Bike. Na 8 jaar op de voorgrond, heeft ze in 2019 het stokje doorgegeven aan haar collega Britt, de nieuwe bedrijfsleidster die met hetzelfde aanstekelijke enthousiasme dit mooie bedrijf voortzet.

 

Yvonne schrijft ook blogs over Parijs:

Wereldstadgidsen

Franse Markt.nl

Onze gidsen

Britt

Britt Avelon Tan is sinds 2019 de bedrijfsleidser van Paris By Bike, dus je mag met haar bellen en mailen om jouw tour te boeken. Ze werkt al 7 jaar met veel enthousiasme als gids bij ons! Het vrolijke gezicht dat dagelijks aan de Rue Greneta te vinden is :-)

Rachella

Ze doet één van de beste toneel-opleidingen van Parijs; gids Rachella kan als geen ander fantastisch vertellen over deze stad. Tegenwoordig kun je bij haar ook terecht voor de Freaky Tours; een duistere wandeling....

Anouk

Is voor haar Franse geliefde naar Parijs gekomen, en heeft haar Pabo-opleiding meteen goed kunnen gebruiken. Ze werkt op de Nederlandse school, en fietst in de weekenden graag de Kids Tours!

Yvonne

Yvonne is de oprichtster van Paris By Bike. In 2012 kwam zij op het idee om fiets tours speciaal voor Nederlanders in Parijs te organiseren. Na 8 jaar passie volle inzet neemt ze in 2019 een stapje terug, maar je kunt Yvonne nog steeds voor speciale events en thema tours optrommelen!